Modele de sobe din caramida in perete

» Pentru realizarea mortarului de lut pentru SoBe DIN caramida, se va folosi o Lada de mortier pentru Constructii sau o galeata mai mare, in care se va amesteca o compozitie de 1:2 lut si mortier, la Care se adauga APA PANA va rezulta o compozitie care sa treaca Testele de mai sus. Pentru cantitati mai mari, sobarii profesionisti FAC mortarul chiar la betoniera. Cum se construieste o soba de teracota, schite cu SoBe. » Randul 21-30: Cuptorul este inchis cu un nou Strat de caramizi si se Trece la finalizarea cosului si montajul clapetelor de FUM. » Randul 20: acoperisul cuptorului este umplut cu nisip si compactat bine. Acest lucru se face pentru a Creste capacitatea de Caldura si pentru a asigura coacerea de calitate a painii. » SoBe DIN caramida cu plita, acestea sunt niste dispozitif domestique multifunctionale regasite in majoritatea locuintelor de la Tara. Acestea se folosesc cu preponderenta pentru a realiza urmatoarele lucruri:» asteptam cu nerabdare fotografii cu realizarile voastre PE adresa redactiei. Mult succes si Spor la treaba! » Mai departe vom Trece la zidirea Primului Rand de caramizi al sobei dar nu inainte de a ASEZA un strat hidroizolant PE Placa de Beton. Important! Deoarece rosturile dintre caramizi nu vor fi mai mari de 5mm si pentru a nu va chinui in momentul zidirii sobei, este foarte important ca nisipul si argila sa fie sortate-sitate, astfel incat sa nu contina pietricele care sa va incurce la construit! » Randul 4: formarea vetrei pentru focarul cuptorului. » Randul 7: Montare gratar cenusa pentru focarul cuptorului, instalarea usii pentru focarul de gatit si armarea cu un chambranle al peretelui DIN dreapta sobei. » Randul 12-19: incepe zidirea cuptorului Sin finalizarea sobei.

Cum se face un cuptor de Paine PE Vatra DIN caramida? » La cerinta unuia dintre cititorii nostri o sa va prezentam in continuare cum […] Vom incerca in cadrul unor articole viitoare sa venim si cu astfel de schite. » Randul 9-10: partea inferioara a cuptorului este acoperita, Ramanand deschise doar traseele de FUM. » Spre deosebire de mortarele clasice de maçonnerie a peretilor unei case, mortarul pentru zidirea unei SoBe trebuie preparat intr-un mod mai strict. Desigur puteti cumpara mortier Special Gata preparat la sac direct DIN Magazin sau il puteti préparation voi direct la FATA locului. » Randul 11: se aseaza un Cornier métallique PE Marginea de fata a zidariei si se monteaza plita DIN fonta Cu 2 ochiuri, plus un gratar pentru admisia caldurii. Cum obtinem un tiraj Bun la o soba» tirajul sobelor-o conditie importanta pentru functionarea corespunzatoare une sobelor este zapewniania tirajului acestora. » […] » Daca Casa este deja realizata, si nu sunteti siguri de rezistenta placii sau pardoselii pe care va fi amplasata, atunci este indicat sa decupati pardoseala si sa realizati o Fundatie sanatoasa DIN Beton Armat cu PLASA SuData. Pentru a asigura INDEPENDENTA fundatiilor intre Ele, se lasa un Rod de cel Poutine 5cm intre Ele, Care se va umple arrière-pensée cu nisip. Ideal ar fi ca Fundatia sa fie cu cel Poutine 5cm peste Decker pardoselii. » Deorece grossit unei SoBe poate ajunge la niste Valori foarte mari, aceasta va trebui sa fie asezata PE o Fundatie strasnica si sanatoasa.

De aceea este bine, daca Casa va fi gandita cu loc de Soba, ca Fundatia acesteia sa fie gandita inca din stadiul de proiect si realizata o data cu Fundatia casei, exact ca in imaginea de mai jos. » Un Alt mod de testare a mortarului DIN argila este sa realizati o biluta DIN mortier, Care in urma presarii sa nu crêpe decat dupa ce a depasit o Treime DIN diametrul sau. » Randul 2: incepe zidirea peretilor sobei si conturarea traseelor de FUM interioare. . » Ca si in cazul cuptoarelor, se utilizeaza caramida refractara in Zona focarului, iar pentru restul sobei se folosesc caramizi ceramice si accesorii speciale pentru sobele de gatit:» soba DIN caramida pe care urmeaza sa v-o prezentam este Formata DIN urmatoarele zone constructive:» randul 5: montarea gratarului pentru cenusa si a unei Noi USI pentru cenusarul cuptorului.

Comments are closed.